Pogledajte tko smo i čime se bavimo


11 Lipanj 2019

Projekt MANDALA

MANDALA logo

MANDALA je istraživački i inovacijski projekt sufinanciran od strane Zajedničke tehnologijske inicijative za bio-industriju (BBI JU) u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Projekt ima proračun od preko 4 milijuna eura, a projektni konzorcij sastoji se od 12 partnera iz 5 različitih zemalja: Španjolske, Norveške, Hrvatske, Grčke i Italije, koji okupljaju 4 tehnološka centra, 2 velike tvrtke, 5 malih i srednjih poduzeća i 1 klaster prehrambene industrije.

Recikliranje je postalo jedan od najvećih izazova ovog stoljeća, a statistike neumoljivo pokazuju da smo još uvijek daleko od postizanja cilja kružnog gospodarstva. Projekt MANDALA predlaže održivo rješenje koje će pridonijeti realizaciji koncepta kružnog gospodarstva.

Europski projekt MANDALA predstavlja održivo rješenje za sektor plastične ambalaže, s naglaskom na 3 temeljna elementa: ekološki dizajn, dvostruka funkcionalnost i kraj uporabnog vijeka (eng. end-of-life), s ciljem pronalaženja održivog i učinkovitog rješenja za višeslojnu ambalažu. MANDALA projekt nastoji razviti održivi format ambalaže, koji će pored zadovoljavanja potreba poslovanja, zahvaljujući svojim zaštitnim svojstvima, olakšati i recikliranje jer će biti moguće odvojiti višestruke slojeve razvojem termo-reverzibilnog ljepila.

Dizajn i izrada novih materijala i ambalaže okosnica su tvrtke Bio-mi, a u fokusu ovog projekta su visokovrijedna primarna pakiranja hrane i sekundarna ambalaža za tepihe i odjeću. BIO-mi će imati za cilj povećati proizvodnju MANDALA filmskih valjaka i biti prvo malo i srednje poduzeće koje će izravno iskoristiti nove bio i reciklirane poliestere i poliolefine. MANDALA je prilika za nastavak rada u novim rješenjima za pakiranje s naprednim i usklađenim svojstvima koja su ekološki prihvatljiva.

Više informacija o projektu dostupno je na službenoj stranici projekta: www.mandalaproject.eu te na portalu CORDIS:https://cordis.europa.eu/project/rcn/222677/factsheet/en

 

MANDALA

Ovaj je projekt financiran sredstvima Zajedničke tehnološke inicijative bio industrije (BBI JU) u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. prema Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava br. 837715. Inicijativa za bio industriju dobila je potporu u okviru programa Europske unije Obzor 2020. i Konzorcija za bio industriju (BIC).

Kontakti

bio-mi d.o.o.
Telefon:  00 385 (0) 51 583 205 (hala)

Email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ADRESA

Sjedište:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Put Brdo 15
 
Proizvodnja:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Cesta dalmatinskih brigada 17

PODATCI O PODUZEĆU

MATIČNI BROJ:

04791860

OIB:

43437992269

PREDSTAVNICI:

Filip Miketa
Ivona Miketa

 

Gdje smo?

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se