Pogledajte tko smo i čime se bavimo


Održivi termoplastični materijali

 

  • sustainable11.jpg
  • sustainable12.jpg
  • sustainable16.jpg

 

Od samog smo početka svoje aktivnosti usmjerili na istraživanje i razvoj bioloških, biorazgradivih i kompostibilnih materijala koji se mogu pretvoriti u gotove i poluproizvode s vrlo jasnim "životnim vijekom" svake dobivene primjene od tog materijala.

Održivi termoplastični materijali mogu se podijeliti u dvije skupine: biorazgradiva plastika na biološkoj osnovi i materijali koji se mogu reciklirati. Bio-Mi stavlja poseban naglasak na biološku i biorazgradivu plastiku, tj. našu skupinu materijala "MI" koja uključuje različite omjere i vrste biopolimera koji su komercijalno dostupni. Međutim, kao osnovni (čisti) materijal, oni se ne mogu preraditi, a konačni proizvodi izrađeni od osnovnih materijala nemaju prava svojstva, pa ih je potrebno prilagoditi različitim funkcijama, učiniti ih kompatibilnima za smjese ili smjese čija formulacija daje bolja mehanička i zaštitna svojstva finalni proizvod.

 

1) Plastika na biološkoj osnovi i biorazgradiva
• Bioplastika s visokim udjelom bioloških sastojaka (40% -100%)

• Može se koristiti i za puhanje i za lijevanje ekstruzijom te ubrizgavanjem i puhanjem u kalupe
• Moguće primjene u sektoru pakiranja i pakiranja hrane, agro-sektoru (malč folije, agro folije).

 

Bio-Mi razvija nekoliko različitih formulacija koje zadovoljavaju trenutne potrebe tržišta i rastuću potražnju za kompostibilnim proizvodima, posebno onima koji su za jednokratnu upotrebu i koji najviše doprinose problemu zagađenja okoliša.

Naše certificirane mješavine iz MI skupine materijala nude termoplastične materijale za obradu raznim tehnologijama, kao i pretvaranje u gotovo svaku primjenu za kojom postoji potreba na tržištu.

Uz „MI“ materijale, ovisno o zahtjevima kupca, Bio-Mi može napraviti mješavinu (blend) po mjeri, obično su to materijali za složenije pakiranje proizvoda, za koje se očekuje da imaju nestandardna svojstva.

 

Mogućnost kompostiranja
Kompostiranje može znatno smanjiti količinu organskog otpada, dok se proizvedeni kompost može koristiti u poljoprivredi i hortikulturi. Otprilike 50% cjelokupnog kućnog otpada sastoji se od organskog materijala, udio koji će se u budućnosti povećavati zbog sve veće popularnosti biorazgradivih proizvoda.

 

OK kompost INDUSTRIJSKI (EN 13432)

Pakiranje ili proizvodi s oznakom „OK compost Industrial“ zajamčeni su kao biološki razgradivi u postrojenjima za industrijsko kompostiranje. To se odnosi na sve komponente, tinte i aditive. Jedina referentna točka za program certificiranja je usklađeni standard EN 13432: 2000: što znači da svi proizvodi s logotipom OK komposta udovoljavaju zahtjevima EU Direktive o pakiranju (94/62 / EEZ).

 

tuv compost           tuv compost home

Saznajte više: https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/

 

OK compost HOME (EN 13432)

Pakiranje ili proizvodi s oznakom „OK compost HOME“ zajamčeni su kao biološki razgradivi i u kućnom kompostu.

 
 
Mogućnost recikliranja

Mehaničko recikliranje vrlo je važna tehnologija i često prilično učinkovita, posebno u zemljama koje ne provode odvojeno prikupljanje organskog otpada.

Svi naši proizvodi i materijali u potpunosti se mogu reciklirati s već postojećim linijama za recikliranje koje se koriste za tradicionalnu plastiku. Reciklirani materijal može se koristiti u drugom ciklusu ekstruzije i proizvodnje.

 

2) Reciklirana / ponovno granulirana plastika
• Termoplastika izrađena od 100% reciklirane plastike.
• Može se koristiti i za puhanje i za lijevanje ekstruzijom te ubrizgavanjem i puhanjem u kalupe
• Moguće primjene u industriji ambalaže različitih sektora, prehrambenoj, u poljoprivredi itd.

 

  • sustainable-thermo1.jpg
  • sustainable-thermo5.jpg
  • sustainable-thermo6.jpg

 

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se