Pogledajte tko smo i čime se bavimo


Proizvodna linija tvrtke Bio-Mi

 

Termoplastika uključuje mnogo različitih vrsta plastike koja se obično koristi u pakiranju, ambalaži hrane, dječjim igračkama, medicinskim uređajima, poljoprivrednoj industriji i mnogim drugim potrošačkim i industrijskim proizvodima. Bio-Mi se bavi razvojem novih, održivih termoplastičnih materijala koji mogu konkurirati širokom spektru plastičnih materijala na bazi nafte. Danas industrija i potrošači očekuju iste kvalitete i mogućnosti korištenja od nove generacije materijala, proizvedenih iz obnovljivih izvora. Ne bi li zadovoljio te potrebe, Bio-Mi želi postati dobavljač bioplastike s najširim rasponom alternativnih rješenja, nudeći širok spektar neobrađenih bioplastičnih materijala i standardnih ili prilagođenih bioplastičnih spojeva.

product line12

 

Ključna svojstva naših termoplastičnih materijala i gotovih proizvoda:

 • Visok udio biomase 50% -100%
 • 100% biorazgradivo i kompostabilno
 • Potpuno organski ili mehanički reciklabilno
 • Bez plastifikatora
 • Mogu biti u kontaktu s hranom
 • Širok spektar finalnih primjena
 • Proizvedeno u EU

 

Održivost

Proizvodnja: Naši proizvodi imaju najveći mogući udio biološkog sadržaja i kontinuirano razvijamo našu ponudu kako bismo povećali održivost našeg proizvodnog procesa. S druge strane, nudimo reciklirane sirovine koje su izrađene od 100% recikliranog sadržaja.

Kraj uporabnog vijeka: Kraj uporabnog vijeka s nekoliko mogućih scenarija (mogućnosti) poput organskog recikliranja i mehaničkog recikliranja

 

Cilj nam je potpuna održivost!

 

Održivi termoplastični materijali

 

 • sustainable11.jpg
 • sustainable12.jpg
 • sustainable16.jpg

 

Od samog smo početka svoje aktivnosti usmjerili na istraživanje i razvoj bioloških, biorazgradivih i kompostibilnih materijala koji se mogu pretvoriti u gotove i poluproizvode s vrlo jasnim "životnim vijekom" svake dobivene primjene od tog materijala.

Održivi termoplastični materijali mogu se podijeliti u dvije skupine: biorazgradiva plastika na biološkoj osnovi i materijali koji se mogu reciklirati. Bio-Mi stavlja poseban naglasak na biološku i biorazgradivu plastiku, tj. našu skupinu materijala "MI" koja uključuje različite omjere i vrste biopolimera koji su komercijalno dostupni. Međutim, kao osnovni (čisti) materijal, oni se ne mogu preraditi, a konačni proizvodi izrađeni od osnovnih materijala nemaju prava svojstva, pa ih je potrebno prilagoditi različitim funkcijama, učiniti ih kompatibilnima za smjese ili smjese čija formulacija daje bolja mehanička i zaštitna svojstva finalni proizvod.

 

1) Plastika na biološkoj osnovi i biorazgradiva
• Bioplastika s visokim udjelom bioloških sastojaka (40% -100%)

• Može se koristiti i za puhanje i za lijevanje ekstruzijom te ubrizgavanjem i puhanjem u kalupe
• Moguće primjene u sektoru pakiranja i pakiranja hrane, agro-sektoru (malč folije, agro folije).

 

Bio-Mi razvija nekoliko različitih formulacija koje zadovoljavaju trenutne potrebe tržišta i rastuću potražnju za kompostibilnim proizvodima, posebno onima koji su za jednokratnu upotrebu i koji najviše doprinose problemu zagađenja okoliša.

Naše certificirane mješavine iz MI skupine materijala nude termoplastične materijale za obradu raznim tehnologijama, kao i pretvaranje u gotovo svaku primjenu za kojom postoji potreba na tržištu.

Uz „MI“ materijale, ovisno o zahtjevima kupca, Bio-Mi može napraviti mješavinu (blend) po mjeri, obično su to materijali za složenije pakiranje proizvoda, za koje se očekuje da imaju nestandardna svojstva.

 

Mogućnost kompostiranja
Kompostiranje može znatno smanjiti količinu organskog otpada, dok se proizvedeni kompost može koristiti u poljoprivredi i hortikulturi. Otprilike 50% cjelokupnog kućnog otpada sastoji se od organskog materijala, udio koji će se u budućnosti povećavati zbog sve veće popularnosti biorazgradivih proizvoda.

 

OK kompost INDUSTRIJSKI (EN 13432)

Pakiranje ili proizvodi s oznakom „OK compost Industrial“ zajamčeni su kao biološki razgradivi u postrojenjima za industrijsko kompostiranje. To se odnosi na sve komponente, tinte i aditive. Jedina referentna točka za program certificiranja je usklađeni standard EN 13432: 2000: što znači da svi proizvodi s logotipom OK komposta udovoljavaju zahtjevima EU Direktive o pakiranju (94/62 / EEZ).

 

tuv compost           tuv compost home

Saznajte više: https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/

 

OK compost HOME (EN 13432)

Pakiranje ili proizvodi s oznakom „OK compost HOME“ zajamčeni su kao biološki razgradivi i u kućnom kompostu.

 
 
Mogućnost recikliranja

Mehaničko recikliranje vrlo je važna tehnologija i često prilično učinkovita, posebno u zemljama koje ne provode odvojeno prikupljanje organskog otpada.

Svi naši proizvodi i materijali u potpunosti se mogu reciklirati s već postojećim linijama za recikliranje koje se koriste za tradicionalnu plastiku. Reciklirani materijal može se koristiti u drugom ciklusu ekstruzije i proizvodnje.

 

2) Reciklirana / ponovno granulirana plastika
• Termoplastika izrađena od 100% reciklirane plastike.
• Može se koristiti i za puhanje i za lijevanje ekstruzijom te ubrizgavanjem i puhanjem u kalupe
• Moguće primjene u industriji ambalaže različitih sektora, prehrambenoj, u poljoprivredi itd.

 

 • sustainable-thermo1.jpg
 • sustainable-thermo5.jpg
 • sustainable-thermo6.jpg

 

Gotovi proizvodi

products line2

 

Zagovaramo održivu ambalažu, proizvodeći i razvijajući ambalažne folije i vrećice koji rezultiraju poboljšanom održivošću. Naša proizvodna linija pokriva primarnu i sekundarnu ambalažu, a konačni proizvodi izrađeni su od naše „MI“ skupine materijala.

 

Naše se mješavine (blends) mogu pretvoriti u::
• Primarno pakiranje - materijal koji prvi obavija proizvod i drži ga. To je obično najmanja jedinica distribucije ili upotrebe i u izravnom je kontaktu sa sadržajem.
• Sekundarno pakiranje - nalazi se izvan primarnog pakiranja i može se koristiti za sprečavanje krađe ili za grupiranje primarnih paketa.
• Kompostirajuća plastika za jednokratnu uporabu, nosači za kompostiranje i vreće za kompostiranje za organsko prikupljanje

 • final1.jpg
 • final2.jpg

 

 Ključna svojstva naših gotovih proizvoda:
• Visok udio bioloških sastojaka 40% -100%
• 100% biorazgradivi i kompostibilni
• Potpuno su organski i mogu se mehanički reciklirati
• Bez plastifikatora
• Posjeduju odobrenje za kontakt s hranom
• Pogodni za širok raspon konačnih primjena
• Proizvedeno u EU

 

tuv compost    tuv compost home

Saznajte više: https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/

Održivost


Početak životnog vijeka: Cilj nam je najviši mogući udio sastojaka na biološkoj osnovi u svim našim proizvodima i kontinuirano razvijamo svoj asortiman kako bismo povećali njihovu održivost.
Kraj životnog vijeka: Jasan i održiv kraj životnog vijeka s nekoliko mogućih scenarija (opcija) kao što je organsko recikliranje (kompostiranje) i mehaničko recikliranje.

1) Pakiranje
1) Folije za primarno pakiranje
2) Folije za sekundarno pakiranje
3) Smeće i vreće za organsko prikupljanje
4) Torbe za kupovinu
5) Kompostabilne vrećice za voće i povrće

 

 • packaging1.jpg
 • packaging2.jpg

tuv compost

Saznajte više: https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/

 

2) Proizvodi za primjenu u poljoprivredi
Malčiranje je poljoprivredna tehnika usjeva koja uključuje postavljanje organskih ili sintetičkih materijala na tlo oko biljaka kako bi se osiguralo povoljnije okruženje za rast i proizvodnju. Malč filmovi koriste se za modificiranje temperature tla, ograničavanje rasta korova, sprječavanje gubitka vlage i poboljšanje prinosa usjeva kao i brzog rasta. Plastični malč koristi se, na sličan način, za suzbijanje korova i uštedu vode u biljnoj proizvodnji i uređenju krajolika.


Gotovi proizvodi u ovom sektoru:
a) Malč folije - za uzgoj različitih usjeva
Naši vrhunski malčevi proizvedeni su od organske tvari. Prirodno su bogati i mogu se koristiti u poljodjelstvu, uređenju okoliša i vrtlarstvu.
b) Agro folije i vreće - za transport i pakiranje
Naše su agro vreće vrlo otporne i imaju veliki kapacitet skladištenja. Imaju širok raspon primjenjivosti, od poljoprivrede do građevinskog sektora.

 

 mulch film

 

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se