Primjena u različitim sektorima

working area1

Za gotovo svaki tradicionalni petrokemijski plastični materijal i primjenu postoji alternativna biološka plastika s istim svojstvima i, potencijalno, dodatnim prednostima.

Biološka i biorazgradiva plastika nudi novi kraj životnog vijeka bez negativnih utjecaja na okoliš, a korištenje obnovljivih izvora doprinosi održivijem društvu i smanjenju emisija CO2 tijekom proizvodnje.

 

application bioplasticsProizvodi od bioplastike mogu se koristiti u mnogo različitih sektora kao što su:


• Pakiranje (ambalaža)
• Usluživanje hrane
• Poljoprivreda i hortikultura
• Potrošačka elektronika
• Farmaceutski sektor
• Medicina
• Upravljanje otpadom

 

Bio-Mi razvija „MI“ skupinu materijala, koji se temelje na širokom spektru bio-polimera, razgradivih poliestera i ko-poliestera kao što su PLA, škrob, PBAT, PHA, PCL, PBS, monomeri / oligomeri, aditivi, umreživači, kompatibilizatori, agensi za nukleaciju, punila itd.

Naš termoplastični materijal može se koristiti za proizvodnju proizvoda koji koriste različite tehnologije koje se koriste i u preradi tradicionalne plastike kao što su:


• Ekstruzija puhanjem
• Lijevanje ekstruzijom
• Puhanje kalupa
• Injekcijsko prešanje

 

Što se tiče mehaničke obrade, bilo koji stroj koji koristi najčešće tehnologije za obradu tradicionalne fosilne plastike također se može koristiti za obradu bioplastike. S druge strane, parametri procesa koji se određuju značajno se razlikuju od parametara koji se koriste u fosilnoj plastici i moraju se prilagoditi, inače konačni proizvod neće imati traženu kvalitetu i svojstva. Bioplastika je kombinacija nekoliko različitih materijala, tako da procesni parametri i podešavanje stroja neće biti jednaki za svaku mješavinu.

 application injection

Što radimo:
  • Unaprjeđenje procesa e od laboratorija do proizvodnju
  • Optimizacija kvalitete proizvoda i procesa
  • Razvoj i proizvodnja novih polimernih materijala pomoću tehnologija ekstruzije i miješanja (compounding)
  • Proizvodnja spojeva od recikliranih materijala i bio-polimera

Pored istraživanja i razvoja biološkog, biorazgradivog i kompostiranog termoplastičnog materijala, proizvodimo i polu i gotove proizvode od naših MI materijala. Specijalizirani smo za proizvodnju fleksibilnih i polukrutih filmova koji se koriste za proizvodnju primarne i sekundarne ambalaže, kao i biorazgradivih i kompostibilnih finalnih proizvoda koji mogu zamijeniti proizvode izrađene od tradicionalne plastike i smanjiti njihov negativan utjecaj koji imaju na okoliš.

Možemo ponuditi mnoštvo ekološki prihvatljivih rješenja izrađenih od MI skupinematerijala:
Torbe i vrećice - osim za kupovinu namirnica, mogu se koristiti i u kućanstvima za prikupljanje organskog otpada
Kompostabilne vrećice za voće i povrće
- savršena zamjena za fosilne vrećice koje su uglavnom jednokratne i stvaraju veliki problem za okoliš jer se ne mogu reciklirati
Vreće za sakupljanje organskog otpada
- proizvod koji koriste lokalne tvrtke za gospodarenje otpadom koje imaju postrojenja za industrijsko kompostiranje.One se, pod određenim uvjetima, razgrađuju zajedno s otpadom, proizvodeći plin ili kompost, ovisno o tome je li to anaerobna ili aerobna probava.
Malč folije
– Fosilne malč folije uglavnom se ne mogu reciklirati, što stvara problem za okoliš. Biološka i biorazgradiva alternativa mnogo je povoljnije rješenje za ovaj sektor.
Rješenja za pakiranje hrane i ostalih proizvoda
- koriste se u aplikacijama pakiranja hrane i drugog asortimana

 

 

Jeste li znali?

Najnovije istraživanje pokazuje da mikrobi u tlu mogu koristiti kompostirajuće malč folije izrađene od PBAT (polibutilen adipate tereftalata) kao hranu, a ugljik iz polimera koriste za proizvodnju energije i za stvaranje biomase. To znači da se plastika koja se kompostira biološki u potpunosti razgrađuje u tlu i tamo ne ostaje u česticama mikroplastike.

 

 application statistics

Kontakti

bio-mi d.o.o.
Telefon:  00 385 (0) 51 583 205 (hala)

Email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ADRESA

Sjedište:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Put Brdo 15
 
Proizvodnja:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Cesta dalmatinskih brigada 17

PODATCI O PODUZEĆU

MATIČNI BROJ:

04791860

OIB:

43437992269

PREDSTAVNICI:

Filip Miketa
Ivona Miketa

 

Gdje smo?

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se