Pogledajte tko smo i čime se bavimo


05 Prosinac 2022

Bio-Mi na Tjednu karijera 2022

Ivona Miketa, naša generalna menadžerica, održala je prezentaciju na „EFRI Career Weeku 2022“, održanom 7. studenog 2022. u sklopu projekta CEZAR - Povećanje zapošljivosti studenata unaprjeđenjem Centra karijera i razvojem profesionalne prakse, održanog u prostorima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. (https://www.efri.uniri.hr/en/career_week_2022/2822/325)

Uz opće informacije o tvrtki, studentima je predstavljen koncept bioplastike te istraživačke i tržišne aktivnosti tvrtke, s naglaskom na polufinalne i finalne proizvode koji su na bioosnovi i 100% biološki razgradivi. Kao važan segment naših istraživačkih i inovacijskih aktivnosti, Ivona je predstavila našu ulogu u različitim EU projektima, u okviru domaćih i europskih instrumenata financiranja, s posebnim naglaskom na Obzor 2020., sada Obzor Europa i Zajedničkog poduzeća za Europu kao kružno gospodarstvo (CBE JU). Nastavno na temu konferencije, studentima je predstavljeno novo zanimanje koje je u fazi uključivanja u nacionalni klasifikacijski okvir, kao i kružni model gospodarstva i „kraj životnog vijeka“ naših proizvoda.

Cilj prezentacije bio je upoznati studente s bioekonomijom i bioindustrijom, kao i ekološkim problemom upotrebe konvencionalne plastike. Podizanjem svijesti o tome koliko plastike koristimo u svakodnevnom životu možemo pokušati promijeniti svoje potrošačke navike i postati nositelji održivije budućnosti.

Budući da smo aktivan član sektora bioekonomije u Hrvatskoj, nadamo se da naši proizvodi govore sami za sebe, ali ponekad je potrebno ukazati na prepreke u poslovanju te ukazati na određene izazove koji često utječu na naš rad. Smatramo nužnim realizirati konkretne mjere za jačanje bioekonomije u Hrvatskoj. Političke agende i strategije za budućnost nisu dovoljni ako ostanu samo na papiru. Bioindustrija treba funkcionalan politički okvir kako bi pružila održiva rješenja koja će omogućiti realizaciju ekoloških ciljeva oko kojih su se složili donositelji odluka u Hrvatskoj i šire.

 

PHOTO 2022 11 07 14 28 06 1

 

image0

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se