Pogledajte tko smo i čime se bavimo


18 Srpanj 2022

BIO-MI AMBALAŽA U LINIJI NAGRAĐENIH PROIZVODA PERO-ZERO

Pero ED Awards

Iako plastika donosi brojne dobrobiti društvu, pridonoseći energetski učinkovitijim zgradama i kućama, omogućujući uštedu goriva u prijevoznim sredstvima ili pomažući u očuvanju hrane i drugih dobara u prijevozu, ona predstavlja veliku brigu za okoliš, naročito činjenica da smo kao društvo ovisni o plastici za jednokratnu upotrebu. Danas se godišnje proizvede oko 400 milijuna tona plastičnog otpada, koje se loše zbrinjava, već i čestice plastike od proizvodnje ili uporabe plastičnih proizvoda završavaju u našem okolišu, zraku, zemlji i moru, ugrožavajući tako divlji svijet i biološku raznolikost. Prema Programu Ujedinjenih naroda za okoliš, svake minute u ocean se baci ekvivalent jednog kamiona za smeće pun plastičnog otpada.

Kao tvrtka koja proizvodi održive materijale i nastoji povećati svijest o biološkoj razgradivosti i održivom pakiranju, bilo nam je zadovoljstvo biti dijelom Pero Zero priče. Pero je mala hrvatska tvrtka koja se bavi, prije svega, proizvodnjom sredstava za čišćenje koji se baziraju na prirodnim sastojcima, bez štetnih kemikalija. Pero koristi sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala. Bio-Mi je proizveo ambalažu za ovu liniju proizvoda koja je u potpunosti biološki razgradiva i kompostibilna, a prepoznata je i izvan granica Hrvatske te je PeroZero linija proizvoda dobitnik nagrade European Design Awards.

Izvori:

https://www.unep.org/interactives/beat-plastic-pollution/

https://www.unep.org/news-and-stories/story/why-we-need-fix-plastic-pollution-problem

https://awards.europeandesign.org/?fbclid=IwAR3yZNwzQdcNMGGk18Nf1WhJcysHy4SWAD0nnIsIEAcpJSPNizBCYgDi8LU#/Winners/256739

https://www.pero.bio/pero-zero

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se