Pogledajte tko smo i čime se bavimo


07 Ožujak 2022

Bio-Mi na četvrtom tjednu karijera na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Ivona Miketa, naša generalna menadžerica održala je predavanje na temu „Bio-Mi mala tvrtka u avangardi održivih rješenja“ kao gost predavač na četvrtom tjednu karijera, održanom u studenom 2021. godine u sklopu projekta Cesar – Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse, koji provodi Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Studentima su, osim osnovnih informacija o tvrtki, predstavljene znanstveno-istraživačke i tržišne aktivnosti, aktivni projekti u okviru programa Obzor 2020., udruženja u kojima je tvrtka član, predstavljeno je novo zanimanje koje je u fazi uvrštavanja u nacionalni klasifikacijski okvir kao i model cirkularne ekonomije i „kraja života“ proizvoda.

Studente, koji su pratili predavanje online i uživo, pokušalo se senzibilizirati za problem današnjice, a to je pokušaj smanjivanja tradicionalne plastike iz svakodnevnog života koja je postala glavni zagađivač, ali isto tako i osvijestiti kako i oni sami, danas sutra mogu svojim potrošačkim navikama i sviješću o problemu koji generiramo kao društvo u cjelini, postati kotači, nositelji jedne održivije budućnosti.

Na kraju predavanja, studenti su imali priliku vidjeti razne prototipe proizvoda od bioplastike, ali i proizvode koji su trenutno komercijalno popularni na sverastućem tržištu bio-proizvoda.

 

EFRI predavanje

 

EFRI projekti

EFRI agenda

 

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se