Pogledajte tko smo i čime se bavimo


Istraživanje i razvoj

 

  • rnd1.jpg
  • rnd2.jpg
  • rnd3.jpg

 

Aktivnosti istraživanja i razvoja sastavni su dio naše organizacije i usmjerene su ka zadovoljavanju potreba naših kupaca, nastojeći razviti inovativne, održive materijale i poboljšati postojeće. Naše istraživačke i razvojne aktivnosti uključuju: razvoj novih proizvoda, procesa i tehničkih rješenja, istraživačke aktivnosti koje obavljamo u okviru naših EU istraživačkih i inovacijskih projekata, tehničku podršku klijentima te edukativne akcije s ciljem širenja svijesti o bioekonomiji i njezinim modelima primjene.

 

 

         Posebnu pozornost posvećujemo:        

 

  • Internim projektima: razvoj MI OBITELJI MATERIJALA
  • Istraživačkim projektima na nacionalnoj i međunarodnoj razini u području polimera, naprednih materijala i tehnologija. Projekti u kojima sudjelujemo tematski pripadaju Europskom zelenom sporazumu i inicijativi Circular Bio-based Europe (CBE JU), ali i povezanim temama na nacionalnoj razini u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova
  • Privatnim inovacijskim projektima s tvrtkama i istraživačkim institutima

 

 

NAŠI SPOJEVI I MATERIJALI                                                                                                                                                                                                                   

 r and d1

Bio-Mi je razvio prvu mješavinu/bioplastiku, "MI3", spoj na bazi škroba – prva proizvedena u jugoistočnoj Europi.


Trenutno Bio-Mi razvija drugi biorazgradivi i kompostibilni termoplastični spoj - "MI6" koji je spoj na bazi PLA i "MI9", na bazi PHA.


Cilj nam je optimizirati i dodatno poboljšati proizvodnju 3 bioplastična spoja s 9 različitih certificiranih varijacija temeljenih na širokom spektru bio-polimera, razgradivih poliestera i ko-poliestera kao što su PLA, PBAT, PHA, PCL, TPS, PBS, monomeri / oligomeri, aditivi, umreživači, kompatibilizatori, nukleatna sredstva, punila itd.


Razvoj ovih formulacija nije slučajan. U skladu s potrebama tržišta, Bio-Mi je odlučio pružiti održiva rješenja za mnoge tvrtke koje su se odlučile okrenuti zelenijem poduzetništvu i zamijeniti materijale i sirovine temeljene na fosilnim gorivima. Na taj se način više dionika uključuje u krug i globalno doprinosi smanjenju negativnih utjecaja na okoliš koje trenutno generiraju fosilni proizvodi. Sa svojim znanjem i iskustvom u istraživanju i razvoju naprednih termoplastičnih materijala, možemo pokriti mnoge sektore širokim spektrom bioproizvoda koji mogu zamijeniti fosilne, s naglaskom na jednokratnu plastiku koja se može kompostirati.

 

 

material cordi

 

 

Jeste li znali?

       Svaka plastika koja se može kompostirati je biološki razgradiva, ali se ne može svaka biorazgradiva plastika kompostirati.                               

 

Nisu sve mješavine/sastavi biološki razgradivi u svim uvjetima, a Bio-Mi je jedna od rijetkih tvrtki u EU koja može ponuditi različite mogućnosti kraja života za svaki materijal/proizvod.

 

 r d compounding

 

Bilo koja formulacija dobivena tehnologijama ekstruzije i compoundinga, bilo da je rezultat vlastitih istraživačko-razvojnih aktivnosti ili projektnih aktivnosti, istiskuje se u filmove na nižem stupnju tehnološke spremnosti (TRL), a kasnije nadograđuje na viši TRL stupanj i ponovno analizira kako bi se utvrdile promjene i, po želji, promijenili određeni parametri procesa ili omjer polimera, a sve u svrhu maksimiziranja svojstava filma i optimizacije procesa. Osim same ekstruzije, na dobivene podloge možemo nanijeti premaz na biološkoj osnovi, koji se često dodaje kako bi se naglasilo svojstvo koje bi konačni proizvod trebao imati, ovisno o primjeni. Svaki rezultat našeg vlastitog istraživanja dokumentira se, pohranjuje u bazu podataka i kasnije koristi u raznim analizama potrebnim za prilagođene aplikacije prema zahtjevima kupca.

 caracterization

 

Kontakti

bio-mi d.o.o.
Telefon:  00 385 (0) 51 583 205 (hala)

Email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ADRESA

Sjedište:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Put Brdo 15
 
Proizvodnja:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Cesta dalmatinskih brigada 17

PODATCI O PODUZEĆU

MATIČNI BROJ:

04791860

OIB:

43437992269

PREDSTAVNICI:

Filip Miketa
Ivona Miketa

 

Gdje smo?

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se